Chcesz odżywiać się nie tylko smacznie i zdrowo, ale również wspierać swój organizm przy użyciu Superfood?
Dieta Wzmacniająca Odporność poza dostarczaniem niezbędnych składników pokarmowych i mikroelementów, które zapewniają zdrowie oraz dobre samopoczucie dostarczy również produkty, które wpływają pozytywnie na odporność organizmu. Dieta składa się z 4 urozmaiconych i zbilansowanych posiłków, które zostały wzbogacone o produkty należące do Superfood.
Termin Superfood stosowany został do określania produktów nieprzetworzonych, naturalnych i bogatych w składniki odżywcze, które wywierają pozytywny wpływ na organizm człowieka. Dzięki wykorzystaniu Superfood nie tylko urozmaicamy posiłki, ale również poprawiamy odporność. Dieta bogata w Superfood wpływa bardzo korzystnie na stan zdrowia, a jednocześnie chroni organizm przed chorobami. Ponadto poprawia także wygląd skóry, włosów i paznokci oraz ma wpływ na samopoczucie.
Mówi się, że jesteś tym, co jesz. Dieta bogata w niezbędne składniki odżywcze ma bezpośrednie przełożenie na zdrowie oraz kondycje całego organizmu. W naszych posiłkach znajdziesz między innymi chlorellę, pieprznicę peruwiańską, aloes, jagody camu camu, jagody acai oraz bardziej „codzienne” produkty takie jak orzechy, nasiona, tłuste ryby, świeże warzywa i owoce oraz produkty pełnoziarniste, które dostarczą Twojemu organizmowi wiele różnorodnych witamin i minerałów.
Dieta Wzmacniająca Odporność dostępna jest w 3 kalorycznościach: 1200kcal, 1500kcal oraz 2000kcal. Może stanowić idealny wybór dla osób, które chcą nie tylko wzmocnić swoją odporność, ale również zredukować masę ciała.
W celu zapoznania się ze szczegółami oferty zachęcamy do kontaktu z nami. Nasi dietetycy pomogą wybrać odpowiednią dla Ciebie kaloryczność Diety Wzmacniającej Odporność.
Śniadanie
Jabłkowe crumble z acerolą, jogurtem i truskawkami
Drugie śniadanie
Sok sirtuinowy z zieloną herbatą
Obiad
Filet z halibuta na sosie pomidorowym z kaparami i duszona cebulką, kasza bulgur
Kolacja
Zupa gulaszowa
Śniadanie
Jajko w koszulce na fasolce z sosem winegret
Drugie śniadanie
Budyń z pietruszki z owocami
Obiad
Pieczony turbot z czerwonym ryżem i sałatką z buraków
Kolacja
Sałatka z makaronem z zielonej herbaty
Śniadanie
Komosanka z nasionami chia, gruszką i truskawkami
Drugie śniadanie
Kanapki z batatów z hummusem i suszonymi pomidorami
Obiad
Komosa ryżowa z cytrynową piersią z kurczaka z dipem jogurtowo - miętowym
Kolacja
Kaszotto z tofu i cukinią
Śniadanie
Granola gryczana z jagodami acai, miodem i jogurtem
Drugie śniadanie
Koktajl imbirowy z kurkumą
Obiad
Pieczeń wołowa w sosie własnym z batatami i buraczkami z chrzanem
Kolacja
Zupa rybna
Śniadanie
Placuszki dyniowe z twarożkiem, gruszką i orzechami pekan
Drugie śniadanie
Koktajl owocowy z imbirem i burakiem
Obiad
Gryczane kaszotto ze szparagami, indykiem i sosem alfredo
Kolacja
Makaron tagliatelle z pesto i tofu
Śniadanie
Owsianka czekoladowa z nasionami chia i musem truskawkowym z jagodami acai
Drugie śniadanie
Omlet z warzywami i bułką ziarnistą
Obiad
Filet z morszczuka z pesto z chlorelli na makaronie spaghetti z modrą kapustą
Kolacja
Burrito z kukurydzą
Śniadanie
Szakszuka z cukinią, groszkiem i jarmużem
Drugie śniadanie
Czekoladowy budyń jaglany z jagodami goji
Obiad
Klopsiki z indyka w sosie koperkowym z kaszą jaglaną
Kolacja
Zupa krem z soczewicy z natką pietruszki i sezamem
Śniadanie
Pasta paprykowa z siemieniem lnianym i warzywami
Drugie śniadanie
Sirtuinowy koktajl z winogronami i truskawkami
Obiad
Filet z piersi kurczaka zagrodowego w sosie miodowym z kaszą pęczak i kiszoną kapustą
Kolacja
Krem z brukselki z grzankami z parmezanem
Śniadanie
Pomidorowa pasta z białej fasoli z siemieniem lnianym, pieczywem i warzywami
Drugie śniadanie
Serniczek jagodowy z tofu z wiórkami kokosowym
Obiad
Filet z piersi indyka w sosie BBQ z kaszą gryczaną, fasolką szparagową i mini marchewkami
Kolacja
Carpaccio buraków z rostbefem wołowym
Śniadanie
Kasztanowa ryżanka z brązowego ryżu z karmelizowaną gruszką i morwą białą
Drugie śniadanie
Sałatka z filetem z piersi kurczaka z dressingiem kokosowo - limonkowym
Obiad
Filet z łososia w zielonej herbacie z cytrynowym ryżem jaśminowym i kiszonym kalafiorem
Kolacja
Dhal z soczewicy z papryczką chili
Śniadanie
Pasta z karczochów, oliwek i czosnku niedźwiedziego z pieczywem żytnim
Drugie śniadanie
Jogurt z ziarnami kakaowca, chia, prażonymi migdałami i miodem pszczelim
Obiad
Filet z piersi kurczaka zagrodowego w sosie słodko - kwaśnym z mango, grzybami shitake i czarnym sezamem
Kolacja
Hiszpańskie de patatas z chili
Śniadanie
Grillowana kanapka rauben z wołowiną, wędzonym serem i kiszoną kapustą
Drugie śniadanie
Jaglanka z pieczonym jabłkiem, kardamonem i morwą białą
Obiad
Polędwica z dorsza w sosie gorgonzola z gnocchi con la spirulina
Kolacja
Zupa krem z bobu i pora z łososiem wędzonym i grzanką gryczaną
* menu może ulec zmianie
Przepraszamy, trwają prace modernizacyjne.