Chcesz odżywiać się nie tylko smacznie i zdrowo, ale również wspierać swój organizm przy użyciu Superfood?
Dieta wzmacniająca odporność poza dostarczaniem niezbędnych składników pokarmowych i mikroelementów, zapewniających zdrowie oraz dobre samopoczucie, zawiera również produkty, które wpływają pozytywnie na odporność organizmu. Ułożona przez nas dieta składa się z 4 urozmaiconych i zbilansowanych posiłków, które zostały wzbogacone o produkty należące do Superfood.
Termin Superfood wykreowany został do określania produktów nieprzetworzonych, naturalnych i bogatych w składniki odżywcze , które wywierają pozytywny wpływ na organizm człowieka. Dzięki wykorzystaniu Superfood nie tylko urozmaicamy posiłki, ale również poprawiamy odporność. Dieta bogata w Superfood wpływa bardzo korzystnie na stan zdrowia, a jednocześnie chroni organizm przed chorobami. Ponadto poprawia także wygląd skóry, włosów i paznokci oraz ma wpływ na samopoczucie.
Superfood jest bardzo istotny dla diety wzmacniającej odporność, ponieważ żywność wysokoprzetworzona pozbawiona jest dużej ilości witamin i składników mineralnych. Zamiast tego zawiera niekorzystne dla zdrowia substancje stabilizujące, słodzące oraz zagęszczające, a także tłuszcze utwardzone itp. Z uwagi na to stawiamy na produkty, które dostarczą wystarczającą dawkę witamin.
Mówi się, że jesteś tym, co jesz. Dieta bogata w niezbędne składniki odżywcze ma bezpośrednie przełożenie na zdrowie oraz kondycje całego organizmu. W naszych posiłkach znajdziesz między innymi chlorellę, pieprznicę peruwiańską, aloes, jagody camu camu, jagody acai oraz bardziej „codzienne” produkty takie jak orzechy, nasiona, tłuste ryby, świeże warzywa i owoce oraz produkty pełnoziarniste, które dostarczą Twojemu organizmowi wiele różnorodnych witamin i minerałów.
W diecie wzmacniającej odporność zwracamy również uwagę na sezonowość posiłków. W zależności od pory roku staramy się dobierać inne produkty, które dostarczą najbardziej potrzebne witaminy dla danego okresu. Jest to istotne zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym, kiedy to organizm często jest bardziej osłabiony i narażony na niesprzyjającą pogodę oraz inne niekorzystne czynniki wpływające na stan zdrowia. Z kolei latem człowiek bardziej potrzebuje takich witamin jak C i E, które pełnią funkcję przeciwutleniaczy i chronią skórę oraz włosy przed promieniowaniem UV. Co więcej, pomagają one osobom cierpiącym na alergie – co jest zwłaszcza odczuwane wiosną. W związku z powyższym, w naszej diecie zawsze dbamy o to, aby prawidłowo wspierać odporność naszych klientów.
Dieta wzmacniająca odporność dostępna jest w kilku wariantach kalorycznych : 1000kcal, 1200kcal, 1500kcal, 1800kcal, 2000kcal, 2500 kcal oraz 3000kcal. Może stanowić idealny wybór dla osób, które chcą nie tylko wzmocnić swoją odporność, ale również zredukować masę ciała.
W celu zapoznania się ze szczegółami oferty zachęcamy do kontaktu z nami. Nasi dietetycy pomogą wybrać odpowiednią dla Ciebie kaloryczność diety wzmacniającej odporność. Co więcej, zachęcamy do skorzystania z naszego kalkulatora kaloryczności , który pomoże określić dzienne zapotrzebowanie i podstawową przemianę materii.
Śniadanie
Zielony hummus z bobu z pieczywem żytnim, pomidorkami i papryką
Drugie śniadanie
Czekoladowy chlebek bananowy z gorzką czekoladą musem z truskawki i jagody z miodem i acerolą
Obiad
Polędwica z dorsza z sosem bois boudran, dzikim ryżem i kalafiorem romanesco
Kolacja
Krem z białych warzyw z grzankami i nasionami słonecznika
Śniadanie
Omlet z łososiem, sosem koperkowym, bagietką i słupkami ogórka
Drugie śniadanie
Smothie żurawinowe
Obiad
Polędwiczka wieprzowa w sosie z zielonego pieprzu z kaszą jęczmienną i surówką z ogórka kiszonego
Kolacja
Zupa grzybowa z makaronem fusilli pełnoziarnistym
Śniadanie
Naleśniki z twarożkiem bananowym i musem wiśniowym
Drugie śniadanie
Jogurt z owocami jagodowym, jagodami acai, gorzką czekoladą i orzechami włoskimi
Obiad
Filet z miętusa w sosie dijon z kaszą gryczaną i surówką z selera naciowego i marchewki
Kolacja
Zupa krem z pora z grzankami
Śniadanie
Omlet grecki z twarożkiem ziołowym
Drugie śniadanie
Granola owsiana z jagodami goji, jogurtem z jagodami camu camu i świeżymi owocami
Obiad
Polędwica z dorsza w sosie cytrynowym z czarnym ryżem i sałatką śródziemnomorską
Kolacja
Ajwar z czarnuszką, bagietką i słupkami warzyw
Śniadanie
Jajko w koszulce na szpinaku z jarmużem i bruschetta
Drugie śniadanie
Makaron fusilli z ricottą i sosem porzeczkowym
Obiad
Filet z kurczaka w majeranku z sosem z kiszonego ogórka, mizerią oraz kaszą gryczaną
Kolacja
Zupa szparagowa z kaszą pęczak
Śniadanie
Gryczanka z pieczonymi śliwkami i orzechami włoskimi
Drugie śniadanie
Zielony makaron tagliatelle z sosem grzybowym
Obiad
Stek z tuńczyka w sosie pieprzowym z komosą ryżową i surówką z białej kapusty
Kolacja
Pizza z szynką parmeńską, mozzarellą i rukolą
Śniadanie
Pasta z tuńczyka z ogórkami kiszonymi i pieczywem żytnim
Drugie śniadanie
Sirtuinowy sok z jabłkiem, rukolą i nasionami bazylii
Obiad
Cevapcici wołowo - jagnięce z ajwarem paprykowym, grillowanymi warzywami i kaszą bulgur
Kolacja
Empanadas - orkiszowe pierożki z pikantnym kurczakiem z sosem czosnkowym
Śniadanie
Waniliowe muffiny twarogowe z jogurtem z jagodami acai i owocami
Drugie śniadanie
Piernik pietruszkowo - orzechowy z musem truskawkowym
Obiad
Filet z sandacza z cytryną, salsą fresca i ryżem basmati
Kolacja
Mix past: Pasta z zielonego groszku, twarożek z bazylią z grissini i słupkami warzyw
Śniadanie
Owsianka kokosowa z truskawką i orzechem nerkowca z jogurtem i owocami
Drugie śniadanie
Falafele buraczane z sosem tahini
Obiad
Filet z piersi kurczaka w tandoori z kaszą pęczak i kalafiorem
Kolacja
Wegańskie curry z dyni, czarnej soczewicy i jarmużu
Śniadanie
Tortilla pełnoziarnista z pastą jajeczną i sosem szczypiorkowym
Drugie śniadanie
Muffiny z jabłkami i cynamonem
Obiad
Polędwiczka wieprzowa w sosie węgierskim z kaszą bulgur i surówką z kapusty białej z jabłkiem, marchewką i koperkiem
Kolacja
Imbirowy makaron ryżowy z marchewką i pieczonym tofu
Śniadanie
Owsianka porzeczkowa na mleku migdałowym z orzechami nerkowca i owocami
Drugie śniadanie
Twarożek ogórkowy z bagietką rustico i rzodkiewką
Obiad
Filet z halibuta w sosie żółtym curry z czarnym ryżem i zielonymi warzywami
Kolacja
Krem paprykowy z ciecierzycą i makaronem penne
Śniadanie
Okonomiyaki - warzywne placuszki z imbirem i sezamem
Drugie śniadanie
Pomarańczowo-imbirowa orkiszanka z orzechami pekan
Obiad
Filet z piersi kurczaka w pesto pietruszkowym z kaszą gryczaną i bukietem warzyw
Kolacja
Zupa Pho Bo z makaronem ryżowym
Śniadanie
Pasta ze słonecznikiem i selerem z grahamką i warzywami
Drugie śniadanie
Smoothie z truskawką. pomarańczą, marchewką i imbirem, migdały
Obiad
Filet z piersi kurczaka w sosie śliwkowym z kaszą bulgur i buraczkami
Kolacja
Barszczyk z puree ziemniaczanym i jajkiem
Śniadanie
Pasztet drobiowy z sosem porzeczkowym, pieczywem żytnim i pomidorkami cherry
Drugie śniadanie
Sirtuinowy koktajl migdałowo - bananowy
Obiad
Kuleczki wołowe w sosie chimichurri z ryżem brązowym i grillowaną kolorową papryką
Kolacja
Sezamowe tofu marynowane w miso na warzywach z imbirem i chili
Śniadanie
Hummus paprykowy z czarnuszką i pieczywem żytnim
Drugie śniadanie
Malinowy twarożek z pieprznicą peruwiańską i jagodami goji
Obiad
Polędwica z dorsza z sosem koperkowym z zapiekanymi ziemniaczkami i kiszoną kapustą
Kolacja
Laksa z makaronem chow mein
Śniadanie
Rozgrzewająca jaglanka dyniowa z granatem i płatkami migdałów
Drugie śniadanie
Sernik na zimno na kakaowym biszkopcie z bananem i truskawkami
Obiad
Rostbef wołowy w sosie BBQ z puree z batatów i frytkami z warzyw korzeniowych
Kolacja
Francuska zupa cebulowa z grzanką
Śniadanie
Pancakes z musem śliwkowym i jogurtem z jagodami camu camu
Drugie śniadanie
Krem z kalafiora z grzankami i pestkami
Obiad
Filet z piersi kurczaka w sosie musztardowo - tymiankowym z dzikim ryżem i fasolką szparagową
Kolacja
Wegański Tagine
Śniadanie
Naleśniki gryczane z twarogiem i musem wiśniowym
Drugie śniadanie
Smoothie z jabłkiem, winogronem i czarnym bzem
Obiad
Filet z piersi kurczaka w sosie cytrynowo - tymiankowym z kaszą bulgur i puree z kalafiora
Kolacja
Zielone tagliatelle z sosem gorgonzola, zielonym groszkiem i orzechami włoskimi
Śniadanie
Owsianka z siemieniem lnianym i jagodami goji, jogurt naturalny i owoce
Drugie śniadanie
Baba ghanoush z sałatką libańską i bagietką
Obiad
Orientalne kotleciki rybne z ryżem basmati i warzywami w sezamie
Kolacja
Sałatka Bowl z batatami, czarną fasolą i wędzonym tofu
* menu może ulec zmianie
Przepraszamy, trwają prace modernizacyjne.