Nie jesz mięsa, ale jesz ryby?
Peskatarianizm to niejako odmiana diety wegeteriańskiej, w której nie je się mięsa, ale spożywa się ryby oraz skorupiaki. Dieta Vege+Fish jest formą Diety Vege wzbogaconą posiłkami zawierającymi ryby, które mają w sobie bogactwo składników odżywczych. Są wspaniałym źródłem łatwo przyswajalnego dla organizmu białka, a także źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, które zapobiegają powstawaniu wielu chorób. Poza tym ryby dostarczają wielu ważnych dla organizmu witamin i soli mineralnych. Komponując Dietę Vege+Fish w pełni korzystamy z ich dobroczynnych właściwości.
Poza rybami, białko w Diecie Vege+Fish pochodzi również z roślin strączkowych, jaj oraz nabiału. Te składniki w połączeniu z węglowodanami złożonymi, dobrymi tłuszczami, świeżymi warzywami i owocami sprawiają, że Dieta Vege+Fish w pełni pokrywa zapotrzebowanie na wszystkie składniki odżywcze, a dzięki różnorodności produktów jest nie tylko zdrowa, ale również bardzo smaczna.
Dieta Vege+Fish pomaga zredukować lub utrzymać masę ciała na odpowiednim poziomie. Podzielona jest na warianty kaloryczne, które w zależności od założonego celu dietetycznego pozwolą Ci utrzymać aktualną masę ciała lub smacznie, zdrowo i bez trudu zgubić zbędne kilogramy.
Zadbaj o zdrowie i zapewnij sobie energię na cały dzień. Poznaj szczegóły diety kontaktując się z nami. Nasi dietetycy chętnie pomogą wybrać odpowiednią kaloryczność Diety Vege+Fish w pełni dostosowaną do Twoich potrzeb i preferencji smakowych.
Śniadanie
Omlet z serem kozim i karczochami
Drugie śniadanie
Sałatka z grillowanych warzyw
Obiad
Red Snapper z ryżem i zielonymi warzywami
Podwieczorek
Tapioka czekoladowa
Kolacja
Ajwar z pieczywem
Śniadanie
"Tosty" na słodko z masłem orzechowym, twarożkiem jeżynowym i owocami
Drugie śniadanie
Zielone tagliatelle z sosem z sera Feta
Obiad
Kotleciki jaglane z kolorowym gnocchi i grillowanymi warzywami
Podwieczorek
Fit rogaliki z truskawkami
Kolacja
Zupa ogórkowa z pitą
Śniadanie
Placuszki kasztanowe z owocami
Drugie śniadanie
Sałatka jarzynowa na łódeczkach z sałaty
Obiad
Filet z łososia w sosie szafranowym ze spaghetti z cukinii i marchewki
Podwieczorek
Muffiny migdałowe z temperowaną czekoladą
Kolacja
Krem z papryki z grzankami
Śniadanie
Jajka "sadzone" ze szparagami i parmezanem, sałatka i pieczywo
Drugie śniadanie
Zupa Minestrone
Obiad
Tofu słodko-kwaśne
Podwieczorek
Sernik Ombre
Kolacja
Frytki z kolorowych warzyw z sosem bolognese i focaccią
Śniadanie
Waniliowy omlet z musem z banana
Drugie śniadanie
Tartaletki z cukinii
Obiad
Dorsz czarniak z salsą cytrusową, sorgo i zieloną sałatką
Podwieczorek
Kolorowe ciasto witaminowe
Kolacja
Moussaka z kremem z pomidorów
Śniadanie
Twarożek z nasionami, warzywami i pieczywem
Drugie śniadanie
Sałatka z tofu i grzankami
Obiad
Filet z turbota z sałatką toskańską
Podwieczorek
Jaglane ciasto kokosowe
Kolacja
Tapenada z czarnych oliwek z pieczywem i kiełkami
Śniadanie
Owsianka z jagodami
Drugie śniadanie
Zupa krem z dyni
Obiad
Kiełki Stir-Fry w sosie cytrynowym z makaronem ryżowym i tofu
Podwieczorek
Ciasto buraczane
Kolacja
Kotleciki z kaszy gryczanej z warzywami
Śniadanie
Kasza jaglana z żurawiną i jogurtem naturalnym, owoce
Drugie śniadanie
Pęczotto z czerwonymi warzywami
Obiad
Kotlety buraczano-jaglane z sałatką i sosem jogurtowym
Podwieczorek
Zupa azjatycka z brokułami
Kolacja
Pieczone bataty z granatem i pasta sezamową
Śniadanie
Fasolka z serem Halloumi i pieczywem
Drugie śniadanie
Zupa krem z kiszonej kapusty z wędzonym czosnkiem
Obiad
Diabeł morski w pomidorach z makaronem Fusilli i warzywami korzeniowymi
Podwieczorek
Ciasto orzechowe
Kolacja
Gulasz warzywny z soczewicą
Śniadanie
Labneh z wiśniami, sezamkami i kruszonym twarogiem
Drugie śniadanie
Pasta z wędzonego dorsza
Obiad
Szaszłyki z marynowanym tofu i ananasem, ryż z sosem Teriyaki
Podwieczorek
Malinowa Panna Cotta
Kolacja
Chowder z kukurydzą
Śniadanie
Pasta warzywna z suszonymi pomidorami i żurawiną, pieczywo
Drugie śniadanie
Sałatka z jajkiem
Obiad
Piotrosz z glazurowaną marchewką i kaszą gryczaną
Podwieczorek
Ptasie mleczko z chia
Kolacja
Krem z batatów z grzankami
Śniadanie
Omlety jajeczne ze szczypiorkiem
Drugie śniadanie
Zupa Ramen
Obiad
Miętus w sosie szparagowym z kolorową komosą ryżową
Podwieczorek
Jogurt Espresso
Kolacja
Sałatka z makaronem Udon
* menu może ulec zmianie
Przepraszamy, trwają prace modernizacyjne.