Nie jesz mięsa, ale jesz ryby?
Peskatarianizm to niejako odmiana diety wegeteriańskiej, w której nie je się mięsa, ale spożywa się ryby oraz skorupiaki. Dieta Vege+Fish jest formą Diety Vege wzbogaconą posiłkami zawierającymi ryby, które mają w sobie bogactwo składników odżywczych. Są wspaniałym źródłem łatwo przyswajalnego dla organizmu białka, a także źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, które zapobiegają powstawaniu wielu chorób. Poza tym ryby dostarczają wielu ważnych dla organizmu witamin i soli mineralnych. Komponując Dietę Vege+Fish w pełni korzystamy z ich dobroczynnych właściwości.
Poza rybami, białko w Diecie Vege+Fish pochodzi również z roślin strączkowych, jaj oraz nabiału. Te składniki w połączeniu z węglowodanami złożonymi, dobrymi tłuszczami, świeżymi warzywami i owocami sprawiają, że Dieta Vege+Fish w pełni pokrywa zapotrzebowanie na wszystkie składniki odżywcze, a dzięki różnorodności produktów jest nie tylko zdrowa, ale również bardzo smaczna.
Dieta Vege+Fish pomaga zredukować lub utrzymać masę ciała na odpowiednim poziomie. Podzielona jest na warianty kaloryczne, które w zależności od założonego celu dietetycznego pozwolą Ci utrzymać aktualną masę ciała lub smacznie, zdrowo i bez trudu zgubić zbędne kilogramy.
Zadbaj o zdrowie i zapewnij sobie energię na cały dzień. Poznaj szczegóły diety kontaktując się z nami. Nasi dietetycy chętnie pomogą wybrać odpowiednią kaloryczność Diety Vege+Fish w pełni dostosowaną do Twoich potrzeb i preferencji smakowych.
Śniadanie
Pasta z ricotty z czarnuszką, sałatką z kalarepą, białą rzodkwią i rzodkiewką, pieczywo
Drugie śniadanie
Smoothie z owoców leśnych
Obiad
Filet z miętusa w sosie cytrynowym z ryżem basmati i zielonymi warzywami: brokułem, selerem, papryką i cukinią
Podwieczorek
Jaglanka chałwowa z granatem
Kolacja
Krem z groszku z migdałami i makaronem orzo
Śniadanie
Brushetta z pesto rosso i mozzarellą z salsą z pomidorów
Drugie śniadanie
Makaron z sosem alfredo
Obiad
Pierogi orkiszowe z soczewicą
Podwieczorek
Gruszka z nadzieniem orzechowym i czekoladą
Kolacja
Sałatka nicejska z tuńczykiem
Śniadanie
Crumble truskawkowe z owocami: melonem, ananasem i winogronami
Drugie śniadanie
Zupa krem z selera z grzanką
Obiad
Filet z łososia z risotto i zielonymi warzywami: fasolką szparagową i groszkiem cukrowym
Podwieczorek
Mini drożdżówki z wiśniami
Kolacja
Wegańskie kluseczki z sosem grzybowym
Śniadanie
Baba ghanoush z pitą i sałatką libańską
Drugie śniadanie
Sałatka z serem feta, selerem naciowym i melonem
Obiad
Pstrąg w sosie kaparowym z młodymi ziemniakami oraz kolorowym kalafiorem
Podwieczorek
Ciasto jaglane z wiśniami
Kolacja
Bułeczki Bao z marynowanym tofu, warzywami i wegańskim sosem wasabi mayo
Śniadanie
Naleśniki z hummusem, pieczonymi warzywami i salsą pomidorową
Drugie śniadanie
Zapiekanka z batatów z tofu z sosem bazyliowym i sałatka z roszponką
Obiad
Kotleciki z soczewicy w sosie kalafiorowym z gnocchi i sałatką z papryki, ogórków i rzodkiewki
Podwieczorek
Koktajl z malinami i nasionami chia
Kolacja
Rozmarynowy krem z marchewki z grzankami
Śniadanie
Kasza manna z winogronem, jabłkiem, melonem i orzechami włoskimi
Drugie śniadanie
Szakszuka z jajkiem i pieczywem
Obiad
Polędwica z dorsza w sosie pomidorowym z makaronem orzo i fasolką szparagową
Podwieczorek
Ciasteczka z ciecierzycy z musem malinowym
Kolacja
Zupa toskańska z fasolą i grzanką
Śniadanie
Twarożek z rzodkiewką i nasionami słonecznika, pieczywem i pomidorami ze szczypiorkiem
Drugie śniadanie
Pierożki Gyoza z warzywami, sosem sojowym i sałatką z młodej kapusty w stylu azjatyckim
Obiad
Chili con tofu z kaszą bulgur
Podwieczorek
Smoothie ze szpinakiem i jarmużem
Kolacja
Sałatka z komosą ryżową, pieczonymi batatami, serem lazur, czarnymi oliwkami i pestkami dyni
Śniadanie
Hummus z dynią, czarnuszką, słupki marchewki i kalarepki
Drugie śniadanie
Ryżanka z truskawkami, borówkami i orzechami laskowymi
Obiad
Łosoś w musztardzie francuskiej z kaszą pęczak i sałatką ze szpinakiem, selerem naciowym i pomidorkami cherry
Podwieczorek
Mango Lassi
Kolacja
Harira - marakońska rozgrzewająca zupa z czarną komosą ryżowa
Śniadanie
Pasta z tuńczyka z bułeczką graham i rzodkiewką
Drugie śniadanie
Sałatka z zielonymi szparagami, jajkami, pomidorami malinowymi i sosem jogurtowym z koperkiem
Obiad
Tofu w sosie fistaszkowym z zielonym groszkiem i marchewką
Podwieczorek
Sirtuinowy koktajl migdałowo - bananowy z jarmużem i cytryną
Kolacja
Calzone ze szpinakiem i serem Feta i sosem pomidorowym
Śniadanie
Naleśniki z twarożkiem bananowym i musem wiśniowym
Drugie śniadanie
Risotto z brokułem i zielonym groszkiem
Obiad
Stek z tuńczyka z sosem rozmarynowym, frytkami z batatów, szparagami i zieloną papryką
Podwieczorek
Rafaello wegańskie
Kolacja
Zupa minestrone z makaronem Orzo
Śniadanie
Owsianka daktylowa z musem rabarbarowymi, prażonymi płatkami migdałów i owocami- melonem, brzoskwinią i borówką
Drugie śniadanie
Muffinki jajeczne z suszonymi pomidorami oraz sałatką z ogórkami i oliwkami
Obiad
Filet z dorady z ziemniakami baby i mixem sałat z suszonymi pomidorami i marchewką
Podwieczorek
Ciasteczka z nasion dyni z jogurtem waniliowym
Kolacja
Pita z pastą z ciecierzycy i zielonego groszku oraz pomidorami
Śniadanie
Mleczna chałka z serkiem waniliowym, ananasem i winogronami
Drugie śniadanie
Sałatka z makaronem, pesto, pomidorkami cherry i mini mozzarellą
Obiad
Wegańskie curry z dyni, czarnej soczewicy i jarmużu z mixem ryżu basmati, dzikiego i czerwonego
Podwieczorek
Czekoladowo- orzechowe ciasteczka fasolowe
Kolacja
Krem z zielonych warzyw z pestkami dyni
* menu może ulec zmianie
Przepraszamy, trwają prace modernizacyjne.