Dieta

Insulinooporność

Podwyższony poziom glukozy we krwi? Cukrzyca typu 2?

WYBIERZ DIETĘ W INSULINOOPORNOŚCI!

Obecnie, coraz więcej osób zmaga się z zaburzeniami funkcjonowania gospodarki węglowodanowej, czego skutkiem może być podwyższony poziom glukozy w surowicy krwi, niepoprawna odpowiedź tkanek organizmu na działanie insuliny lub rozwój cukrzycy typu 2. Z tego powodu wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom naszych klientów, tworząc dietę w insulinooporności – zachowując jednocześnie smak potraw i bezpieczny skład.

Czym jest insulinooporność?

Insulinooporność to stan metaboliczny, w którym organizm nie potrafi właściwie spożytkować insuliny, czyli hormonu odpowiadającego za prawidłowy poziom glukozy we krwi po zjedzeniu posiłku złożonego z dużej ilości węglowodanów. Komórki ciała są niewrażliwe na ten hormon, co sprawia, że u danej osoby utrzymuje się podwyższony poziom insuliny, a większość pożywienia odkłada się w postaci tkanki tłuszczowej. W związku z tym niezwykle ważna jest specjalna dieta, która zapobiegnie nadwagi i innych komplikacji zdrowotnych.

Podstawę diety w insulinooporności stanowi dobór produktów spożywczych oraz formy obróbki dań z zachowaniem niskiego Indeksu Glikemicznego – czyli wskaźnika, który informuje nas o tym, jak gwałtownie po spożyciu danego produktu wzrasta poziom glukozy we krwi. Stanowi to kluczowy element prawidłowo opracowanej diety poprawiającej zdrowie.

Dlaczego warto skorzystać z naszej diety?

Otrzymują Państwo pięć zbilansowanych posiłków charakteryzujących się niskim Indeksem Glikemicznym oraz ograniczoną ilością cukrów prostych. Ponadto, nieodłącznym elementem posiłków są świeże warzywa oraz zboża z grubego przemiału, które dostarczają do organizmu wszystkie niezbędne witaminy i mikroelementy, wspomagające jego prawidłowe funkcjonowanie. Nasza dieta charakteryzuje się również tym, że korzystamy w głównej mierze z chudych rodzajów mięs, czego skutkiem jest ograniczenie spożycia nasyconych kwasów tłuszczowych oraz tłuszczów trans. Wymienione tłuszcze mogą być szczególnie szkodliwe dla zdrowia, chociażby z tego powodu, że wywierają niekorzystny wpływ na funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego.

Dobór odpowiedniej kaloryczności diety w insulinooporności umożliwi utrzymanie obecnej masy ciała lub jej redukcję, a do tego poprawi wyniki badań oraz stan zdrowia. Z naszej strony zyskują Państwo również gwarancję, że uwzględniając zdrowie klientów, wykorzystujemy jedynie najwyższej jakości produkty o niskim Indeksie Glikemicznym.

Nasi dietetycy pomogą wybrać odpowiednią kaloryczność diety w insulinooporności – w związku z tym serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych do kontaktu.

Insulinooporność
Cena od 92.00 zł / dzień

Przykładowe menu *

Dieta Insulinooporność

* menu może ulec zmianie

Przepraszamy, trwają prace modernizacyjne.