Podwyższony poziom glukozy we krwi? Cukrzyca typu 2?
Obecnie, coraz więcej osób zmaga się z zaburzeniami funkcjonowania gospodarki węglowodanowej, czego skutkiem może być podwyższony poziom glukozy w surowicy krwi, niepoprawna odpowiedź tkanek organizmu na działanie insuliny lub rozwój cukrzycy typu 2.
Podstawę Diety w Insulinooporności stanowi dobór produktów spożywczych oraz formy obróbki dań z zachowaniem niskiego Indeksu Glikemicznego (Jest to wskaźnik, który informuje nas o tym, jak gwałtownie po spożyciu danego produktu wzrasta poziom glukozy we krwi). Stanowi to kluczowy element prawidłowo opracowanej diety poprawiającej zdrowie.
Dlaczego warto skorzystać z naszej diety?
Otrzymują Państwo cztery zbilansowane posiłki charakteryzujące się niskim Indeksem Glikemicznym oraz ograniczona ilością cukrów prostych. Ponad to, nieodłącznym elementem posiłków są świeże warzywa oraz zboża z grubego przemiału, które dostarczają do organizmu wszystkich niezbędnych witamin i mikroelementów wspomagających jego prawidłowe funkcjonowanie. Dodatkowo, nasza dieta charakteryzuje się spożyciem w głównej mierze chudych rodzajów mięs, czego skutkiem jest ograniczenie spożycia nasyconych kwasów tłuszczowych oraz tłuszczy trans, które wywierają niekorzystny wpływ na funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego.
Dobór odpowiedniej kaloryczności Diety w Insulinooporności umożliwi utrzymanie obecnej masy ciała lub redukcję, poprawę wyników badań oraz zdrowia. Zyskują Państwo również pewności wykorzystywania najwyższej jakości produktów o niskim Indeksie Glikemicznym.
Nasi dietetycy pomogą wybrać odpowiednią kaloryczność Diety w Insulinooporności.
Przepraszamy, trwają prace modernizacyjne.