Nie jesz ryb oraz owoców morza?
Chcesz odżywiać się zdrowo, a przy tym smacznie?
Dieta No Fish dostarcza niezbędnych składników pokarmowych, witamin i mikroelementów, które zapewnią zdrowie, dobre samopoczucie i pomogą w utrzymaniu szczupłej sylwetki. Jest to dieta przeznaczona dla osób, które poszukują zdrowych, smacznych i urozmaiconych posiłków, w których nie znajdą się ryby oraz owoce morza.
Na dietę No Fish składa się pięć różnorodnych, pełnowartościowych posiłków, przygotowywanych na bazie produktów najwyżej jakości, m.in.: chudego mięsa i nabiału, produktów zbożowych z pełnego ziarna, a także świeżych warzyw oraz owoców. Uwzględnia ona także orzechy oraz dobrej jakości oleje roślinne, które są źródłem zdrowych tłuszczów oraz dostarczają nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Co więcej, dbamy o to, aby dieta była bogata w tzw. superfoods, czyli naturalne produkty szczególnie bogate w składniki odżywcze, których właściwości wyjątkowo korzystnie wpływają na organizm. Nam i naszym klientom zależy na żywności, która nie jest wysokoprzetworzona i nie zawiera zbędnych niezdrowych substancji oraz tłuszczów trans.
Jeśli mają Państwo wątpliwości, jaka kaloryczność diety będzie odpowiednia, to zachęcamy do kontaktu. Nasz zespół dietetyków chętnie pomoże w tym wyborze, dobierając zapotrzebowanie kaloryczne zgodnie z potrzebami organizmu.
Śniadanie
Pasta z bobu z słupkami kalarepy i selera naciowego z bułeczką graham (bułeczkę lekko podgrzać)
Drugie śniadanie
Jogurt truskawkowy z musli
Obiad
Wegański Tagine
Podwieczorek
Sernik tradycyjny na ciepło
Kolacja
Zupa szczawiowa z jajkiem gotowanym
Śniadanie
Lana kasza manna z musem z czarnego bzu i jagody
Drugie śniadanie
Hummus z pitą własnego wypieku
Obiad
Falafele z sosem sezamowym, kaszą bulgur i salsą pomidorową
Podwieczorek
Muffinki kokosowo - makowe
Kolacja
Stripsy z kurczaka z frytkami z batatów i sosem pomidorowym
Śniadanie
Jaja w szynce parmeńskiej z grzanką i cząstkami pomidorów ze szczypiorkiem
Drugie śniadanie
Ciasto rabarbarowe
Obiad
Filet z piersi indyka po indonezyjsku z makaronem Chow Mein i fasolką Edamame
Podwieczorek
Zupa ogórkowa z ziemniaczkami z koperkiem
Kolacja
Calzone ze szpinakiem i serem Feta, sos jogurtowy
Śniadanie
Omlet ze szpinakiem i oliwkami, pieczywo, sos ziołowy oraz marchewka i ogórek w słupki
Drugie śniadanie
Placek z botwinką
Obiad
Tortilla z kurczakiem i sosem jogurtowym
Podwieczorek
Smoothie z hibiskusem arbuzem i bazylią
Kolacja
Pasztet myśliwski z sosem żurawinowym i sałatką wiosenną
Śniadanie
Racuchy z jabłkami jogurtem cynamonowym i musem z antonówek
Drugie śniadanie
Makaron penne w sosie szpinakowym z serem Gorgonzola
Obiad
Filet z piersi indyka nadziewany mozzarellą i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowo - pietruszkowym, ryż basmati
Podwieczorek
Brownie z buraków z polewą czekoladową i płatkami chili
Kolacja
Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem, warzywami i bagietką
Śniadanie
Muhammara - pasta z pieczonej papryki z pieczywem i pomidorkami koktajlowymi
Drugie śniadanie
Sałatka z świeżymi szparagami, jajkiem, burakiem i parmezanem
Obiad
Aromatyczny makaron soba z wołowiną, warzywami i kiełkami fasoli mung
Podwieczorek
Truskawki w czekoladzie z jogurtem waniliowym
Kolacja
Pizza capricciosa
Śniadanie
Czarny ryż na mleku z mango i rokitnikiem
Drugie śniadanie
Krem ze świeżych szparagów z grzankami żytnimi
Obiad
Lasagne Bolognese z sosem pomidorowym i grillowanymi warzywami
Podwieczorek
Sernik ombre na daktylowo - orzechowym spodzie
Kolacja
Bułeczki Bao z marynowanym tofu, warzywami i wegańskim sosem wasabi mayo
Śniadanie
Serek wiejski ze szczypiorkiem, pita własnego wypieku oraz pomidory
Drugie śniadanie
Smoothie z jabłkiem, winogronem i czarnym bzem
Obiad
Pieczony marynowany tempeh ze szpinakowo-pieczarkowym curry z makaronem ryżowym
Podwieczorek
Ptasie mleczko z chia
Kolacja
Antipasti Italiani: mini mozzarella w bazylii, roladki z Bresaola, chips z szynki Parmeńskiej, ser Gorgonzola oraz Taleggio, grissini oraz suszone pomidory z serem Ricotta
Śniadanie
Pełnoziarniste naleśniki szpinakowe z patelni z pastą z indyka wędzonego, sos szczypiorkowy, pomidorki koktajlowe, ogórek i rzodkiewka
Drugie śniadanie
Zupa krem z cukinii z grzankami
Obiad
Filet z piersi kurczaka po tunezyjsku z kaszą bulgur
Podwieczorek
Czekoladowe risotto
Kolacja
Mix hummusów: klasyczny oraz buraczany z foccacią
Śniadanie
Owsianka tropikalna z jogurtem naturalnym, melonem i jabłkiem
Drugie śniadanie
Caponata z bakłażanem
Obiad
Saltimbocca alla romana z warzywami z grilla i ryżem jaśminowym
Podwieczorek
Muffinki drożdżowe z konfiturą rabarbarową
Kolacja
Makaron bucattini z sosem z pomidorów San Marzano, oliwkami mamut oraz pikantnym salami
* menu może ulec zmianie
Przepraszamy, trwają prace modernizacyjne.