Zaburzenia pracy tarczycy? Choroba Hashimoto?
Eliminujesz z diety gluten oraz laktozę?
Dieta Tarczycowa jest dietą w pełni bezglutenową i bezlaktozową. Do komponowania posiłków wybierane są certyfikowane produkty bezglutenowe oraz produkty pozbawione laktozy, takie jak mleka roślinne oraz nabiał kozi.
Prawidłowe zbilansowanie posiłków w Diecie Tarczycowej, dla większości osób jest dużym wyzwaniem. Dieta skomponowana przez naszych dietetyków pod okiem endokrynologa Prof. dr hab. n. med. Dominika Rachonia zagwarantuje Ci wygodę usprawniającą pracę tarczycy.
Dieta Tarczycowa wspomoże prawidłowe funkcjonowanie układu hormonalnego, co poprawi Twoje samopoczucie. Zmniejszy dolegliwości związane z nieprawidłowym funkcjonowaniem tarczycy, co załagodzi stany zapalne oraz typowe objawy niedoczynności tarczycy, takie jak: sucha skóra, nieustanne zmęczenie, zatrzymanie wody w organizmie.
Warto pamiętać, że poprzez lepszą pracę tarczycy i wątroby, usprawniamy działanie całego organizmu.
Odpowiednio dobrana kaloryczność Diety Tarczycowej umożliwi utrzymanie szczupłej sylwetki, zrzucenie nadprogramowych kilogramów lub po prostu optymalne odżywienie organizmu zapewniające jego prawidłowe funkcjonowanie.
Zapraszamy do kontaktu z nami. Nasi dietetycy pomogą wybrać odpowiednią kaloryczność Diety Tarczycowej.
Przepraszamy, trwają prace modernizacyjne.