O nas

Dlaczego my?

PASJA

Kukuła Healhty Food powstał z chęci dzielenia się pasją do zdrowego odżywiania i smacznego gotowania. 

JAKOŚĆ

Wybierając nasze diety masz pewność, że otrzymujesz posiłki przygotowane z produktów najwyższej jakości. Zespół Kukula Healthy Food szuka inspiracji w kuchniach z różnych stron świata, chcąc zachwycać klientów rozmaitymi smakami. 

DOŚWIADCZENIE

Wszystkie posiłki zawierają odpowiednio dobrane proporcje składników odżywczych,  dopasowane do celu diety, zgodne z normami Instytutu Żywności i Żywienia. Programy dietetyczne układają i przygotowują doświadczeni specjaliści.  

Założyciel

Jakub Kukuła

Osobiście czuwa nad tym, aby dostarczane do klientów posiłki były najwyższej jakości. Sprawdza smak potraw, punktualność dostawców i zadowolenie klientów. Sam na co dzień żywi się posiłkami Kukuła Healthy Food.

Zdrowy styl życia to jego pasja. Ze sportem jest związany od najmłodszych lat . Ukończył kierunek trenera personalnego oraz specjalisty do spraw żywności w niemieckiej szkole Safs & Beta Bildungs - Akademie. Przez wiele lat prowadził treningi personalne w Niemczech i w Polsce, pomagając swoim podopiecznym osiągać założone cele ćwiczeniami i odpowiednio dopasowaną dietą.

Jest właścicielem fitness klubów. Pracą i systematycznością zapracował na swoje, nie tylko sportowe, sukcesy. Pasjonat kulturystyki i tenisa stołowego, wielbiciel wędkarstwa oraz wykwintnego i zdrowego jedzenia.

Z podróży w różne zakątki świata przywozi inspiracje kuchenne, które później wykorzystuje w dietach. Rozwijając Kukuła Healthy Food pragnie dzielić się z klientami zdrowiem i smakiem oraz wspierać ich w osiąganiu założonych celów dietetycznych.

Szef kuchni

Łukasz Majewski

W kuchni prawdziwy artysta. To on sprawia, że posiłki, które otrzymują klienci Kukuła Healthy Food są takie pyszne.  

Od 17 lat związany z branżą gastronomiczną. Szefował kuchniom wielu renomowanych restauracji w Polsce, gdzie przygotowywał potrawy z różnych zakątków świata. Gotował z najlepszymi, m.in. w hotelu Jan III Sobieski, u boku Roberta Sowy, przyrządzał dania kuchni włoskiej wraz z mistrzem Gian Carlo Russo, gotował w restauracjach z najlepszymi kucharzami m.in. z Izraela, Syrii, Włoch, Tajlandii, Japonii, czy Indii, którzy przekazali mu sekrety narodowych kuchni. Teraz wykorzystuje je w codziennej pracy.  

Był szefem kuchni dużego cateringu dietetycznego w Warszawie. Przygotowywał potrawy do książki Ewy Chodakowskiej „Przepis  na sukces”. Skończył kursy m.in. Szkolenie z Dobrych Praktyk Produkcyjnych GMP,  System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli Żywności - system HACCP. Jest partnerem  Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.

W Kukuła Healthy Food łączy doświadczenie z różnych kuchni, przygotowując propozycje dań z najróżniejszych zakątków świata.

Zastępca Szefa Kuchni

Michał Bluhm

Z gotowaniem związany jest od najmłodszych swoich lat. Doświadczenie zaczął zdobywać w okolicznych restauracjach – zaczynając od praktyk a kończąc na posadzie szefa kuchni. Z Kukułą związany jest od początku funkcjonowania firmy.

Praca jest jego pasją i misją do spełnienia. Czuwa nad organizacją i nadzoruje pracę całego zespołu. Wraz z Szefem kuchni tworzą doskonały team!

Dr hab. n. med.
Dominik Rachoń,
prof. nadzw

Ukończył studia na Wydziale Lekarskim Akademii Medycznej w Gdańsku (AMG) w 1998 roku, uzyskując dyplom lekarza medycyny. W 2004 roku pracował jako adiunkt Zakładu Immunologii, Katedry Histologii i Immunologii Wydziału Lekarskiego AMG, uzyskał tytuł doktora nauk medycznych. W 2009 roku otrzymał tytuł „doktora habilitowanego nauk medycznych”, specjalność – endokrynologia. W grudniu 2009 roku otrzymał także indywidualną nagrodę Ministra Zdrowia za badania nad fitoestrogenami i ich potencjalnym zastosowaniem w leczeniu dolegliwości i następstw menopauzy. Do 2010 roku pracował jako adiunkt w Zakładzie Dietetyki Ogólnej, Katedry Żywienia Klinicznego, Wydziału Nauk o Zdrowiu Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego. Pracował również jako lekarz w Klinice Nadciśnienia Tętniczego i Diabetologii Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego. Obecnie Kierownik Zakładu Endokrynologii Klinicznej i Doświadczalnej mieszczącego się w Instytucie Medycyny Morskiej i Tropikalnej Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego. Od stycznia 2013 roku dr hab. Dominik Rachoń jest prezesem gdańskiego oddziału Polskiego Towarzystwa Endokrynologicznego.

Dietetyk

Natalia Mejna

Absolwentka Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego na kierunku Dietetyka. Swoim pacjentom pomaga osiągnąć wyznaczony cel poprzez indywidualnie dobrane jadłospisy, edukację oraz wsparcie w procesie zmiany nawyków. Doświadczenie zawodowe zdobywała między innymi na oddziałach Uniwersyteckiego Centrum Klinicznego w Gdańsku, Studenckiej Poradni Dietetycznej oraz poradni Mój Dietetyk Tczew, gdzie pracowała na stanowisku dietetyka. Zdobytą wiedzę stale poszerza uczestnicząc w licznych konferencjach i szkoleniach dotyczących nowych metod odżywiania oraz psychodietetyki. Klienci Kukuła Healthy Food mogą liczyć na jej pomoc w zakresie doboru odpowiedniej diety, kaloryczności oraz wprowadzenia modyfikacji menu pod kątem ewentualnych schorzeń. Stale poszerza menu KHF, dbając o to, aby posiłki były ciekawe, zdrowe oraz odpowiednio zbilansowane.

W swojej pracy każdego klienta traktuje indywidualnie, uwzględniając jego cel i potrzeby zdrowotne.

Finanse i księgowość

Anna Kukuła

Odpowiedzialna za budowę, rozwój i zarządzanie działem finansów i księgowości. Czuwa nad sprawami kadrowymi, wypłatami, spłatą należności oraz wystawia naszym klientom faktury. Dodatkowo pomaga Mężowi w nadzorowaniu funkcjonowania całej firmy. Ukończyła studia ekonomiczne a swoje doświadczenie zdobyła pracując 7 lat w biurze rachunkowym oraz podczas prowadzenia własnej działalności.

Prywatnie miłośniczka podróży i dobrej kuchni. Wielbicielka długich spacerów i wycieczek rowerowych. Jako nastolatka interesowała się dietetyką i planowała studia na kierunku „technolog żywności”, przez co doskonale odnajduje się w profilu firmy i jest zafascynowana jej rozwojem i funkcjonowaniem.

Magdalena Korzeniewska

Specjalistka ds. zaopatrzenia

Magda Nitka

Koordynuje działem zaopatrzenia oraz kontroluje jakość zamawianych produktów. Do jej zadań należy również współpraca ze specjalistami ds. zdrowego żywienia oraz szefami kuchni. Nieodzowną częścią tego stanowiska jest skrupulatność oraz odpowiedzialność za powierzone zadania, dlatego tak dobrze się na nim odnajduje. Sport i zdrowy styl życia to jej pasja, dlatego praca w cateringu dietetycznym to sama przyjemność. Doświadczenie związane z tą funkcją zdobywa od kilku lat, a mimo to ciągle poszerza swoją wiedzę w tym kierunku.