O nas

Dlaczego my?

PASJA

Kukuła Healhty Food powstał z chęci dzielenia się pasją do zdrowego odżywiania i smacznego gotowania. 

JAKOŚĆ

Wybierając nasze diety masz pewność, że otrzymujesz posiłki przygotowane z produktów najwyższej jakości. Zespół Kukula Healthy Food szuka inspiracji w kuchniach z różnych stron świata, chcąc zachwycać klientów rozmaitymi smakami. 

DOŚWIADCZENIE

Wszystkie posiłki zawierają odpowiednio dobrane proporcje składników odżywczych,  dopasowane do celu diety, zgodne z normami Instytutu Żywności i Żywienia. Programy dietetyczne układają i przygotowują doświadczeni specjaliści.  

Założyciel

Jakub Kukuła

Osobiście czuwa nad tym, aby dostarczane do klientów posiłki były najwyższej jakości. Sprawdza smak potraw, punktualność dostawców i zadowolenie klientów. Sam na co dzień żywi się posiłkami Kukuła Healthy Food.

Zdrowy styl życia to jego pasja. Ze sportem jest związany od najmłodszych lat . Ukończył kierunek trenera personalnego oraz specjalisty do spraw żywności w niemieckiej szkole Safs & Beta Bildungs - Akademie. Przez wiele lat prowadził treningi personalne w Niemczech i w Polsce, pomagając swoim podopiecznym osiągać założone cele ćwiczeniami i odpowiednio dopasowaną dietą.

Jest właścicielem fitness klubów. Pracą i systematycznością zapracował na swoje, nie tylko sportowe, sukcesy. Pasjonat kulturystyki i tenisa stołowego, wielbiciel wędkarstwa oraz wykwintnego i zdrowego jedzenia.

Z podróży w różne zakątki świata przywozi inspiracje kuchenne, które później wykorzystuje w dietach. Rozwijając Kukuła Healthy Food pragnie dzielić się z klientami zdrowiem i smakiem oraz wspierać ich w osiąganiu założonych celów dietetycznych.

Szef kuchni

Łukasz Majewski

W kuchni prawdziwy artysta. To on sprawia, że posiłki, które otrzymują klienci Kukuła Healthy Food są takie pyszne.  

Od 17 lat związany z branżą gastronomiczną. Szefował kuchniom wielu renomowanych restauracji w Polsce, gdzie przygotowywał potrawy z różnych zakątków świata. Gotował z najlepszymi, m.in. w hotelu Jan III Sobieski, u boku Roberta Sowy, przyrządzał dania kuchni włoskiej wraz z mistrzem Gian Carlo Russo, gotował w restauracjach z najlepszymi kucharzami m.in. z Izraela, Syrii, Włoch, Tajlandii, Japonii, czy Indii, którzy przekazali mu sekrety narodowych kuchni. Teraz wykorzystuje je w codziennej pracy.  

Był szefem kuchni dużego cateringu dietetycznego w Warszawie. Przygotowywał potrawy do książki Ewy Chodakowskiej „Przepis  na sukces”. Skończył kursy m.in. Szkolenie z Dobrych Praktyk Produkcyjnych GMP,  System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli Żywności - system HACCP. Jest partnerem  Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.

W Kukuła Healthy Food łączy doświadczenie z różnych kuchni, przygotowując propozycje dań z najróżniejszych zakątków świata.

Zastępca Szefa Kuchni

Michał Bluhm

Z gotowaniem związany jest od najmłodszych swoich lat. Doświadczenie zaczął zdobywać w okolicznych restauracjach – zaczynając od praktyk a kończąc na posadzie szefa kuchni. Z Kukułą związany jest od początku funkcjonowania firmy.

Praca jest jego pasją i misją do spełnienia. Czuwa nad organizacją i nadzoruje pracę całego zespołu. Wraz z Szefem kuchni tworzą doskonały team!

Dr hab. n. med.
Dominik Rachoń,
prof. nadzw

Ukończył studia na Wydziale Lekarskim Akademii Medycznej w Gdańsku (AMG) w 1998 roku, uzyskując dyplom lekarza medycyny. W 2004 roku pracował jako adiunkt Zakładu Immunologii, Katedry Histologii i Immunologii Wydziału Lekarskiego AMG, uzyskał tytuł doktora nauk medycznych. W 2009 roku otrzymał tytuł „doktora habilitowanego nauk medycznych”, specjalność – endokrynologia. W grudniu 2009 roku otrzymał także indywidualną nagrodę Ministra Zdrowia za badania nad fitoestrogenami i ich potencjalnym zastosowaniem w leczeniu dolegliwości i następstw menopauzy. Do 2010 roku pracował jako adiunkt w Zakładzie Dietetyki Ogólnej, Katedry Żywienia Klinicznego, Wydziału Nauk o Zdrowiu Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego. Pracował również jako lekarz w Klinice Nadciśnienia Tętniczego i Diabetologii Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego. Obecnie Kierownik Zakładu Endokrynologii Klinicznej i Doświadczalnej mieszczącego się w Instytucie Medycyny Morskiej i Tropikalnej Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego. Od stycznia 2013 roku dr hab. Dominik Rachoń jest prezesem gdańskiego oddziału Polskiego Towarzystwa Endokrynologicznego.

Dietetyk

Paulina Guziołek

To ona układa jadłospis Kukuła Healhy Food, dba by posiłki były odpowiednio zbilansowane, a także pomaga klientom dobrać właściwą dietę do ich potrzeb.

Dietetyk medyczny, absolwentka dietetyki na Uniwersytecie Medycznym w Gdańsku. Pomaga pacjentom w osiąganiu celów dietetycznych, rozpisuje diety i układa jadłospisy m.in. diet odchudzających i poprawiających stan zdrowia w różnych schorzeniach.

Doświadczenie zawodowe zdobywała m.in. w ramach programu naukowego Zakładu Endokrynologii Klinicznej i Doświadczalnej Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego. Stale poszerza wiedzę z zakresu nowoczesnych technik odchudzania, psychologii żywienia oraz trendów w żywieniu.

Jej głównym motto w pracy z klientami jest dopasowywanie diety do stylu życia, a nie odwrotnie.