O nas

Dlaczego my?

PASJA

Kukuła Healhty Food powstał z chęci dzielenia się pasją do zdrowego odżywiania i smacznego gotowania. 

JAKOŚĆ

Wybierając nasze diety masz pewność, że otrzymujesz posiłki przygotowane z produktów najwyższej jakości. Zespół Kukula Healthy Food szuka inspiracji w kuchniach z różnych stron świata, chcąc zachwycać klientów rozmaitymi smakami. 

DOŚWIADCZENIE

Wszystkie posiłki zawierają odpowiednio dobrane proporcje składników odżywczych,  dopasowane do celu diety, zgodne z normami Instytutu Żywności i Żywienia. Programy dietetyczne układają i przygotowują doświadczeni specjaliści.  

Założyciel

Jakub Kukuła

Osobiście czuwa nad tym, aby dostarczane do klientów posiłki były najwyższej jakości. Sprawdza smak potraw, punktualność dostawców i zadowolenie klientów. Sam na co dzień żywi się posiłkami Kukuła Healthy Food.

Zdrowy styl życia to jego pasja. Ze sportem jest związany od najmłodszych lat . Ukończył kierunek trenera personalnego oraz specjalisty do spraw żywności w niemieckiej szkole Safs & Beta Bildungs - Akademie. Przez wiele lat prowadził treningi personalne w Niemczech i w Polsce, pomagając swoim podopiecznym osiągać założone cele ćwiczeniami i odpowiednio dopasowaną dietą.

Jest właścicielem fitness klubów. Pracą i systematycznością zapracował na swoje, nie tylko sportowe, sukcesy. Pasjonat kulturystyki i tenisa stołowego, wielbiciel wędkarstwa oraz wykwintnego i zdrowego jedzenia.

Z podróży w różne zakątki świata przywozi inspiracje kuchenne, które później wykorzystuje w dietach. Rozwijając Kukuła Healthy Food pragnie dzielić się z klientami zdrowiem i smakiem oraz wspierać ich w osiąganiu założonych celów dietetycznych.

Szef kuchni

Łukasz Majewski

W kuchni prawdziwy artysta. To on sprawia, że posiłki, które otrzymują klienci Kukuła Healthy Food są takie pyszne.  

Od 17 lat związany z branżą gastronomiczną. Szefował kuchniom wielu renomowanych restauracji w Polsce, gdzie przygotowywał potrawy z różnych zakątków świata. Gotował z najlepszymi, m.in. w hotelu Jan III Sobieski, u boku Roberta Sowy, przyrządzał dania kuchni włoskiej wraz z mistrzem Gian Carlo Russo, gotował w restauracjach z najlepszymi kucharzami m.in. z Izraela, Syrii, Włoch, Tajlandii, Japonii, czy Indii, którzy przekazali mu sekrety narodowych kuchni. Teraz wykorzystuje je w codziennej pracy.  

Był szefem kuchni dużego cateringu dietetycznego w Warszawie. Przygotowywał potrawy do książki Ewy Chodakowskiej „Przepis  na sukces”. Skończył kursy m.in. Szkolenie z Dobrych Praktyk Produkcyjnych GMP,  System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli Żywności - system HACCP. Jest partnerem  Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.

W Kukuła Healthy Food łączy doświadczenie z różnych kuchni, przygotowując propozycje dań z najróżniejszych zakątków świata.

Dietetyk

Paulina Guziołek

To ona układa jadłospis Kukuła Healhy Food, dba by posiłki były odpowiednio zbilansowane, a także pomaga klientom dobrać właściwą dietę do ich potrzeb.

Dietetyk medyczny, absolwentka dietetyki na Uniwersytecie Medycznym w Gdańsku. Pomaga pacjentom w osiąganiu celów dietetycznych, rozpisuje diety i układa jadłospisy m.in. diet odchudzających i poprawiających stan zdrowia w różnych schorzeniach.

Doświadczenie zawodowe zdobywała m.in. w ramach programu naukowego Zakładu Endokrynologii Klinicznej i Doświadczalnej Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego. Stale poszerza wiedzę z zakresu nowoczesnych technik odchudzania, psychologii żywienia oraz trendów w żywieniu.

Jej głównym motto w pracy z klientami jest dopasowywanie diety do stylu życia, a nie odwrotnie.

Dr hab. n. med.
Dominik Rachoń,
prof. nadzw

Ukończył studia na Wydziale Lekarskim Akademii Medycznej w Gdańsku (AMG) w 1998 roku, uzyskując dyplom lekarza medycyny. W 2004 roku pracował jako adiunkt Zakładu Immunologii, Katedry Histologii i Immunologii Wydziału Lekarskiego AMG, uzyskał tytuł doktora nauk medycznych. W 2009 roku otrzymał tytuł „doktora habilitowanego nauk medycznych”, specjalność – endokrynologia. W grudniu 2009 roku otrzymał także indywidualną nagrodę Ministra Zdrowia za badania nad fitoestrogenami i ich potencjalnym zastosowaniem w leczeniu dolegliwości i następstw menopauzy. Do 2010 roku pracował jako adiunkt w Zakładzie Dietetyki Ogólnej, Katedry Żywienia Klinicznego, Wydziału Nauk o Zdrowiu Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego. Pracował również jako lekarz w Klinice Nadciśnienia Tętniczego i Diabetologii Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego. Obecnie Kierownik Zakładu Endokrynologii Klinicznej i Doświadczalnej mieszczącego się w Instytucie Medycyny Morskiej i Tropikalnej Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego. Od stycznia 2013 roku dr hab. Dominik Rachoń jest prezesem gdańskiego oddziału Polskiego Towarzystwa Endokrynologicznego.